Een gebruikte auto kiezen

Een gebruikte auto kopen

Stel een budget op

Voordat u op zoek gaat naar een goede deal voor een gebruikte auto, moet u goed nadenken over veel van dezelfde factoren die van toepassing zijn op de aankoop van een nieuwe auto: hoe u het voertuig gaat gebruiken; hoe lang u van plan bent om het te houden en uw budget – inclusief verzekering, bediening, onderhoud en reparatiekosten.

Welke auto moet je kopen?

Bepaal welke auto het beste bij uw levensstijl en imago past. Aangezien u waarschijnlijk dezelfde auto nog vele jaren zult bezitten en gebruiken, moet u anticiperen op toekomstige behoeften en veranderingen in levensstijl. Tegenwoordig zou u gemakkelijk kunnen overwegen om een middelgrote auto te kopen, aangezien deze auto’s voor geweldige koopjes verkrijgbaar zijn. Het verfijnen van uw droomlijst is voor gebruikte auto’s iets moeilijker dan voor nieuwe auto’s, omdat er zoveel meer gebruikte voertuigen zijn. Praat met vrienden of kennissen die autorijden die u aanspreken; mond-tot-mondreclame is vaak een van de beste manieren om informatie te verzamelen over betrouwbaarheid of eigenaardigheden van bepaalde modellen.

Voer een kentekencheck uit

U weet hoeveel u aan een voertuig wilt uitgeven, maar weet u hoe realistisch die ‘deal’ eigenlijk is? Laat de taxatie van de auto uitvoeren door de taxateur van een bank of geef gewoon de details van de auto op CarWale.com en wij zullen u de geschatte waarde van de auto verstrekken. Je kunt ook een gratis rdw check uitvoeren. Je kan veel doen met de kenteken informatie. Geef jezelf voldoende tijd om de auto grondig te onderzoeken. Koop het niet ‘s nachts, in de regen of als je het te koud, te nat of te druk hebt om je keuze te bestuderen. Neem altijd de auto mee voor een proefrit. Laat altijd een monteur de auto controleren, vooral de onderkant.Hoe oud is ‘oud’?

Als budget topprioriteit is, moet u een kleinere, nieuwere auto kiezen in plaats van een grote, oudere auto. Een grotere auto heeft hogere gebruikskosten – brandstof, onderhoud, banden en reserveonderdelen hebben meer geld nodig. U kunt het beste op zoek gaan naar iets dat bijna nieuw is: een auto van twee jaar of jonger. U kunt een goede deal krijgen omdat er veel autobezitters zijn die niet in ‘het model van gisteren’ willen worden gezien – ze willen alleen in de nieuwste auto’s worden gezien. Het kopen van een auto van middelbare leeftijd (3-5 jaar oud) die goed is behandeld door de eigenaar kan een geweldige koop zijn. Auto’s die 14.000-18.000 km per jaar hebben afgelegd, zijn uitstekende aankopen. Auto’s die zwaar worden geslagen door chauffeurs of die vaak worden gebruikt, zijn een probleem.