Tips voor nieuwe huiseigenaren die een verzekering kopen

Een nieuw huis kopen kan een van de meest opwindende momenten van je leven zijn, daarboven met een trouwdag of een baby krijgen. Het is een tijdrovend proces dat veel beenwerk en papierwerk met zich meebrengt. Na het verkrijgen van de vereiste goedkeuringen en het maken van de nodige handtekeningen, is het eerste waar u aan moet gaan denken, het verzekeren van uw nieuwe woning. De meeste hypotheekverstrekkers hebben een of andere vorm van woningverzekering nodig, maar de kans is groot dat het een basisbeleid is dat niet alle potentiƫle valkuilen dekt die nieuwe huiseigenaren kunnen vangen.

U kunt de goedkoopste opstalverzekering en zelfs de goedkoopste autoverzekering afsluiten door online te gaan. Het hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen.

Hier zijn handige tips om de verzekering van uw huiseigenaar te maximaliseren:

1. Ken de waarde van uw huis

Hoewel u het huis misschien net heeft gekocht, had u meer of minder kunnen betalen dan de marktwaarde. Fox Business stelde voor om contact op te nemen met een lokale bouwer of assessor om de meest nauwkeurige waarde van uw huis te bepalen. U wilt een woning niet voor minder dan de waarde verzekeren en u wilt ook geen hogere premies betalen voor een overgewaardeerde woning. Zoals PropertyCasualty360 opmerkte, verwar de marktwaarde van uw huis niet met de vervangingskosten, aangezien de tarieven voor het dekken van de marktwaarde kunnen betekenen dat u te veel betaalt.

2. Begrijp wat er wordt afgedekt

Moeder natuur heeft een constante neiging om huizen te verwoesten en daarom zijn veel natuurrampen niet gedekt. Standaardbeleid heeft doorgaans uitsluitingen voor aardverschuivingen, aardbevingen, zinkgaten en overstromingen op de grond, en hoewel stormen over het algemeen niet zijn uitgesloten, wordt schade door tornado’s of orkanen in risicogebieden mogelijk niet gedekt.

3. Vergelijk en vergelijk bedrijven

Een bedrijf heeft misschien een goede dekking, maar vreselijke agenten, terwijl het concurrerende bedrijf hoge premies kan hebben, maar geweldige agenten. Voor sommige mensen kan dit een wereld van verschil maken. Tijdens een claimproces heeft u contact met de agent en soms kan dit proces veel tijd in beslag nemen. Daarom kan het de voorkeur verdienen om agenten te zoeken die goede online beoordelingen hebben of met een sterke aanbeveling van een betrouwbare bron komen.